Suzuki Global Ventures - inovacije s ciljem održivosti

Suzuki Global Ventures - inovacije s ciljem održivosti
Suzuki Global Ventures - inovacije s ciljem održivosti

Suzuki Global Ventures - SGV je novi fond kapitala za upravljanje inovacijama i novim tehnologijama s ciljem održivosti i tzv. zdravstvene tehnologije.

Prije više od 100 godina Suzuki je započeo svoje djelovanje kao Start-Up djelatnost. Na tragu tog naslijeđa, ove godine je Suzuki osnovao SGV kao fond iz kojeg će ulagati u nove Start-Upove s ciljem unaprijeđenja tehnologije za održivu budućnost.

SGV se temelji na različitim principima od čega prednjače održivost, ekologija, te razvoj tehnologije s ciljem očuvanja zdravlja čovječanstva.

Jedan od primjera svakako je kooperacija sa SkyDrive.Inc, vodećom kompanijom za razvoj letećih, (eVTOL-a - electric vertical takeoff and landing), vozila. Kao što je već poznato, Suzuki moto glasi razvijati proizvode superiorne vrijednosti s fokusom na klijenta. Pokrivajući već segmente vozila (auto i moto), te brodskih motora, leteća vozila su sljedeći segment u kojem Suzuki želi učestvovati u značajnoj mjeri. Leteća vozila zamišljena su da u začetku budu u upotrebi u taxi prijevozu i servisima poput hitne pomoći i cargo prijevoza u cilju razvoja mobilnosti.
https://en.skydrive2020.com/

Na području novih tehnologija, Suzuki konstantno ulaže značajna sredstva pa se tako može istaknuti primjer suradnje s Yamanashi Hydrogen Company, Inc. u nedavnom projektu povezivanja termalnih operativnih sistema (tvornica) u sustav opskrbe vodikom, kao po mnogima gorivom budućnosti. Projekt je prošao prvu fazu kroz feasibility studiju.

Još jedna od posljednjih investicija je u Applied Electric Vehicles Ltd, australsku kompaniju specijaliziranu za razvoj autonomnih vozila. Applied EV posjeduje jedinstvenu tehnologiju koju Suzuki planira koristiti kako bi ubrzali razvoj mobilnosti sljedeće generacije i pružili razna prijevozna rješenja koja će koristiti ljudima i društvu.
https://www.appliedev.com/

I naposlijetku spomenimo kako strogi kriteriji ponajviše EU, diktiraju smanjenje emisije stakleničkih plinova budućih novih vozila. Obzirom da nije izgledno u kratkom vremenu izvršiti tranziciju na električna vozila, znatna se sredstva ulažu u projekte razvoja bio goriva i sintetičkih goriva, koja će preuzeti jedan dio budućih novih vozila. Također ulažu se sredstva kojima se postojeća postrojenja za proizvodnju vozila optimiziraju na način da troše energiju iz obnovljivih izvora energije. Fujisan Asagiri Biomass koristi životinjski izmet kao biomasu za proizvodnju električne energije koja se zatim koristi u proizvodnji Suzukijevih tvornica.