Kratki pregled

Suzuki Swift

Kombinacija naglašenih oblina i skladno oblikovanih rubova – to je karakterističan stil novog Swifta koji bez iznimke privlači poglede prolaznika. Moćna muskulatura zajedno s prednjim svjetlima ostavlja doista upečatljiv utisak, no kad otvorite vrata otkrit ćete kako mu je unutrašnjost jednako ugodna kao i vanjština. Sofisticirani dizajn skladno spaja otmjenost sa sportskim dojmom.

  • Legenda se nastavlja

Sjajne performanse pri vožnji u zavojima vam omogućuju da držite svoju ciljanu putanju. Swift je ponovno stvoren s pažnjom posvećenom svakom detalju njegovog pogonskog sklopa i platforme u cilju daljnje evolucije iskustva.

 

Nagrade

 

Najisplativiji auto godine
Nagrada Honest John
Marka godine
Najekonomičniji auto godine
Pregled
  • INFO
  • DIZAJN
  • TEHNIKA
  • SIGURNOST

Dizajn

Kombinacija naglašenih oblina i skladno oblikovanih rubova – to je karakterističan stil novog Swifta koji bez iznimke privlači poglede prolaznika. Moćna muskulatura zajedno s prednjim svjetlima ostavlja doista upečatljiv utisak, no kad otvorite vrata otkrit ćete kako mu je unutrašnjost jednako ugodna kao i vanjština. Sofisticirani dizajn skladno spaja otmjenost sa sportskim dojmom.

Tehnika

Brzo i eksplozivno ubrzanje. Sjajne performanse pri vožnji u zavojima vam omogućuju da držite svoju ciljanu putanju. Swift je ponovno stvoren s pažnjom posvećenom svakom detalju njegovog pogonskog sklopa i platforme u cilju daljnje evolucije iskustva vožnje koja vozaču omogućuje sjedinjenje s automobilom i potpunu kontrolu nad njim.

Sigurnost

Swift je ponovno rođen s bezrezervnom primjenom naprednih sigurnosnih tehnologija, od kojih su neke po prvi puta viđene u ovoj klasi automobila. Uz sigurnosne konstrukcijske značajke za zaštitu putnika u slučaju sudara, poboljšana preventivna sigurnost ima za cilj spriječiti opasne situacije u prometu, a pridodane su im radar i dual camera sa sustavom samokočenja za bezbrižnu vožnju u svim uvjetima.

Iznimna prostranost

Izvana praktično kompaktan, Swift u kabini nudi dovoljno prostora za ugodan položaj nogu, ramena i glave. Čak i putnici na stražnjoj klupi imaju dovoljno prostora zahvaljujući inovativnom obliku stražnjeg dijela prednjih sjedala te najboljem mogućeg iskorištavanju prostora ispod njih.

Swiftov raskošniji prostor za prtljagu omogućuje vam da povezete više, a djeljivi stražnji nasloni sjedala pomažu da smjestite sve što vam je potrebno. Prostor za glavu dobiven je niskim položajem sjedenja, dok su brojni pretinci jednostavni za upotrebu i nadohvat ruke.

Centralni zaslon

7-inčni zaslon osjetljiv na dodir omogućuje intuitivno korištenje multimedijskih značajki, uključujući audio sustav, hands-free opciju telefoniranja, navigacijski sustav i integraciju pametnih telefona.

Upravljačka ploča automatskog klima uređaja kod modela GLX omogućuje intuitivno rukovanje. Jednostavno prepoznavanje oznaka i brojki je omogućeno upotrebom LCD zaslona s visokim kontrastom.

Informacijski LCD zaslon u boji

Napredni višenamjenski 4,2-inčni TFT LCD zaslon u boji zauzima središnji dio instrument ploče kako bi vozač bio potpuno informiran s točnim i intuitivno razumljivim podacima o ponašanju i radu vozila poput načina i stanju napunjenosti hibridne baterije. Grafički su prikazani G-sila, snaga motora i zakretni moment te između ostalog, uporaba akceleratora i kočnica.

4-cilindrični DualJet

U novi 1.2 Dualjet motor ugrađen je jedinstveni sustav ubrizgavanja s dvije mlaznice po cilindru koji značajno unapređuje toplinsku iskoristivost povećanjem kompresijskog omjera. Pruža izvrsnu ravnotežu između potrebe za snagom i učinkovitosti kod potrošnje goriva. Zvuk motora utišan je dodatnim metodama hlađenja, kao što je vodom hlađeni EGR sustav (namijenjen recirkulaciji ispušnih plinova), dok je s druge strane omjer kompresije povećan jer je komora izgaranja kompaktnija. Na kraju je to motor koji je jednostavan za rukovanje, jer pruža idealnu ravnotežu između optimalne snage i vrhunske ekonomičnosti.

Hibridna tehnologija 48V

U nastojanjima da još više smanjimo potrošnju goriva, koristili smo Suzukijev novi blagi hibridni sustav SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Sustav SHVS se sastoji od laganog, kompaktnog ISG-a (Integrated Starter Generator) koji ima funkciju elektromotora i pomaže benzinskom motoru kad je mu dodatna snaga potrebna, te lagane i visoko učinkovite litijionske baterije s izvanrednim performansama punjenja i isporuke energije. Ovo je optimalni hibridni sustav za kompaktne automobile, smišljen kako bi ponudio lakoću, jednostavnost i uštedu prostora, bez narušavanja voznih osobina odnosno čak doprinoseći boljim voznim karakteristikama.

Allgrip auto

ALLGRIP AUTO je optimalni 4WD sustav, pruža vozaču bezbrižnost u svakodnevnoj vožnji, pogotovo kada se vozi po skliskim cestama ili površinama pod snijegom. Pomoću viskozne spojke sustava pogona na četiri kotača, okretni moment se automatski raspodjeljuje prema stražnjim kotačima kada prepozna da prednji gube kontakt s cestom.

Dodamo li tome da novokonstruirani prednji i stražnji ovjes koji podupire okretnost i emotivno iskustvo vožnje, pružajući izravno upravljanje, kontrolu i kvalitetu vožnje dobivamo čvrst ali i udoban automobil. Praćenje željenog smjera i zavoja, brzi odgovor na upravljač i izuzetna stabilnost još su dorađeniji s ciljem većeg zadovoljstva u vožnji Swifta.

Automatski nadzor dugih svjetala

Pri brzini od 40 km/h ili više, sustav nadzora dugih svjetala osmišljen je za automatsko prebacivanje “dugih” i “kratkih” svjetala, ovisno o prisutnosti drugih vozila i rasvjeti okoline (standard na vozilima s monokularnom kamerom i laserskim senzorom).

RBS

Prilikom vožnje, Swift koristi milimetarske radarske valove za detekciju vozila ispred. Nakon raspoznavanja, Swift djeluje na jedan od opisanih načina

Adaptivni tempomat

Kada se sustigne sporije vozilo, prilagodljivi sustav kontrole brzine koristi radarski signal da procijeni udaljenost do njega i automatski održava udaljenost u skladu s jednom od tri odabrane postavke.

1. Nadzor stalne brzine
2. Automatsko usporavanje
3. Automatsko ubrzavanje

Vozila su raspoloživa u slijedećim bojama

Paleta boja

SPECIFIKACIJE

Swift

Snaga

61 KW/90 KS
1,94 KW/2,64 KS
107 NM pri 2800 RPM

Potrošnja

EURO 6
5.00 L / 100 km
88 CO2 / km

Pogon

BENZIN K12D - 4 cilindra
ELEKTRO - WA05B
2WD/4WD ALLGRIP AUTO

Swift

Tip: K12D
Broj cilindara: 4
Broj ventila: 16
Radni obujam cm3: 1,197
Provrt x hod mm: 73.0 x 71.5
Stupanj kompresije: 13.0
Najveća snaga kW (KS)/min-1: 61 (83)/6,000
Najveći okretni moment Nm/min-1: 107/2800
Ubrizgavanje goriva: Multipoint

15'' GL
16'' GL+ / GLX
17'' Sport

Multimedija