Kratki pregled

Suzuki SX4 S-Cross

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

  • Kompaktni crossover

Novi S-CROSS je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti: prostran, udoban, snažnog karaktera, naglašene sigurnosti i istraživačkih sposobnosti.
Suzukijev slogan stvaranja superiornih vrijednosti usmjerenih prema korisniku najbolje se odražava u S-Crossu.

 

Nagrade

 

Marka godine
Nagrada za zelenu flotu
Pregled
  • INFO
  • DIZAJN
  • TEHNIKA
  • SIGURNOST

Dizajn

Svojim nastupom, novi SX4 S-CROSS iskazuje žeđ za avanturom, dok snažnim i sigurnim stavom, odražava karakter točno onakav kakav on ustvari i jest. Svojim robusnim prednjim krajem izaziva popularne SUVove, dočim svojim unutarnjim dizajnom tek korisnicima pokazuje svoje velike vrijednosti i apsolutnu superiornost. Pun dinamike, snage i prostranosti, rođen je novi istraživač.

Tehnika

Suzuki SX4 S-CROSS u vožnji uvijek ostvaruje dobar kontakt s podlogom. Izazove različitih podloga, kao i svih vremenskih uvjeta, novi SX4 S-CROSS povlači iz legendarnih Suzukijevih SUV gena, koje nadopunjuje najmodernijom tehnologijom. Stoga, novi SX4 S-CROSS predstavlja jedinstven spoj cestovnih i terenskih mogućnosti, a da nijedna opcija nije ozbiljnije narušena, a povjerenje koje pritom doživljavate kreira jednu novu razinu svakodnevne agilnosti i učinkovitosti.

Sigurnost

U društvu pouzdanog pratioca, uvijek slobodno i spokojno možete proširiti svoje dosege, a to posebno vrijedi za novi SX4 S-CROSS, jer na svakom milimetru spoznajete kako ste dobro zaštićeni i opremljeni. Kako vam novi Suzuki SX4 S-CROSS pomaže na svakom milimetru puta, jednako vas štiti u svakom djeliću sekunde. S preventivnim sustavima koji mogu predvidjeti i izbjeći nesreću, jednako kao i sa zaštitnim sustavima kojim smanjujete opasnost od ozljeda.

Aerodinamičan i bogato opremljen

S-Cross se diči superiornom aerodinamikom u odnosu na ostale crossovere. Aerodinamička zrcala oblikovana su s ciljem što manjeg otpora zraka i stvaranja što manje buke, zaslužna su i za superiornu ekonomičnost, i dalje su jedna od najvećih i najpreglednijih u klasi.

Trodimenzionalno oblikovana glavna LED svjetla pojačavaju dinamičan dojam. Pozicijska svjetla nude štedljivo i jako vidljivo LED svjetlo, uz funkciju dnevnih svjetala. Ugrađeni krovni nosači objedinjuju moćan izgled i aerodinamičku funkcionalnost.

Dvostruko pomični stakleni panoramski krov, svojim potpunim otvaranjem daje slobodu vašoj mašti i ostalim osjetilima, kakav je dostupan jedino u kabrioletskim inačicama, jer ogromna staklena površina krova, koji se pritom i otvara, najveća je u klasi i ničim vas ne sputava.

Prostranost

Bilo da je u pitanju sportski događaj, obiteljsko okupljanje ili aktivan odmor na otvorenom, SX4 S-CROSS ima dovoljno mjesta za smještaj bilo koje i bilo kakve vaše avanture. Novi SX4 S-CROSS ima sav prostor koji trebate kako bi vaši veliki planovi postali stvarnost, i to čak za pet osoba, jer vam je na raspolaganju prtljažni prostor od čak 430 litara.

Preklapanjem naslona djeljivih stražnjih sjedala u omjeru 60:40, prtljažni prostor možete proširiti na različite načine. Podnica koja se podiže daje dodatne mogućnosti

Aluminijski naplatci

Nov izgled, estetski stiliziranih kotača, vizualno upotpunjuje robustan dizajn novog SX4 S-CROSSa. Oblik kotača optimizira protoka zraka, te zajedno s gumama s niskim otporom kotrljanja, unaprjeđuju štednju goriva.

16-inčni čelični kotači s naplacima dolaze u GL verziji ali se koriste i kao zimski kotači. 17-inčni obojeni kotači od lake legure dolaze u GL+, GLX i GLX+ paketima opreme.

Impresivan pogon

Novi 1.4 BOOSTERJET turbo motor s izravnim ubrizgavanjem podiže vožnju S-Crossa na višu razinu. Turbo punjač s hladnjakom tjera stlačeni zrak u cilindre čime omogućuje maksimalne vrijednosti okretnog momenta čak i pri niskim okretajima motora zahvaljujući torque fill control – kontrola dopune okretnog momenta ili torque boost – pojačanje okretnog momenta kroz ISG generator hibridnog sustava.

Sustav izravnog ubrizgavanja dodatno povećava učinkovitost motora, odnosno smanjuje potrošnju goriva, optimiziranjem količine ubrizganog goriva, kao i kontrolom nad vremenom, trenutkom i tlakom ubrizgavanja goriva izravno u cilindre. Povrh toga, potrošnja goriva smanjena je pomoću elektronski reguliranog sustava promjenjivog otvaranja ventila (VVT), recirkulacijom ohlađenih ispušnih plinova (EGR) te većim omjerom kompresije.

6-brzinski ručni mjenjač optimiziranih prijenosnih omjera smanjuje potrošnju goriva, pritom istovremeno pojačavajući doživljaj vožnje, dok ugrađeni protuutezi vozaču daju bolji osjećaj samih promjena brzina. Također, dodatno povećana čvrstoća kućišta samog mjenjača smanjuje buku i vibracije te pridonosi općoj ugodnosti vožnje.

AllGrip Select

Neovisno o vrsti podloge i terena, S-Cross uvijek osigurava besprijekorno prijanjanje. Zasluga je to napredne konstrukcije i nove ALLGRIP 4WD tehnologije čiji sofisticirani mehanizmi svaku vožnju čine istinskim zadovoljstvom. Kakva god da je cesta u pitanju, S-Cross će ju savladati besprijekornom lakoćom, a vama neće biti potrebne nikakve posebne tehnike vožnje niti vještine. Možete birati između četiri načina rada 4WD Allgrip pogona – Auto, Sport, Snow i Lock pomoću kotačića na sredini konzole.

Sport: Poboljšava vožnju u zavojima, dodajući više momenta na stražnje kotače, pritom osiguravajući bolji odaziv motora, čime optimizira karakteristike motora i pogona.

Snow: Optimalan za snježne, neasfaltirane i druge skliske površine jer poboljšava prianjanje tijekom ubrzavanja te povećava stabilnost.

Auto: Prioritet programa je štedljivost u tipičnim svakodnevnim vozačkim uvjetima, gdje se pogon automatski prebacuje u 4WD kada se otkrije proklizavanje.

Lock: Za izvlačenje vozila iz dubokog snijega, blata ili pijeska sustav razdjeljuje više okretnog momenta na stražnje kotače, odnosno tamo gdje ga treba. Pritom su ESP sustav i druge nadzorne tehnologije optimizirane kako bi se u Snow način rada moglo prebaciti bez zaustavljanja automobila. Lock način rada automatski se prebacuje na Snow način rada pri brzinama iznad 60 km/h.

Podvozje i karoserija

Sustav ovjesa ugođen je na europskim cestama kako bi se osigurala najbolja moguća kombinacija užitka u vožnji, lakog rukovanja, naglašene udobnosti i tišine.

Zahvaljujući učinkovitom korištenju čelika visoke čvrstoće, karoserija je iznimno lagana i natprosječno kruta, što pomaže stabilnom ležanju na cesti i smanjenoj potrošnji goriva.

SX4 S-CROSS svojim oblikom i dizajnom, prema Suzukijevom TECT konceptu, rezultira strukturom koja učinkovito upija i raspršuje energiju u slučaju sudara i naleta na pješake.

Dodatna zaštita dolazi iz prednjih i bočnih sigurnosnih zračnih jastuka, zračnog jastuka za koljena vozača, te zavjesa na lijevoj i desnoj strani vozila.

Sustav radara

Prilagodljivi tempomat kotrolira se pomoću radara (ACC): Kada se ispred vas nalazi vozilo, sustav prilagodljivog tempomata koristi tehnologiju odašiljanja i primanja milimetarskih radarskih valova, kako bi vaš S-Cross automatski održavao udaljenost između navedenih vozila, i to u skladu s jednom od tri moguće odabrane postavke (Udaljenost od vozila do vozila razlikuje se ovisno o brzini vozila). Kada nema vozila ispred vas, sustav održava brzinu (iznad 40 km/h) koju je zadao vozač.

Konstantan nadzor brzine, nadzor brzine vozila ispred, kontrola ubrzavanja.

7 zračnih jastuka

Vaša vožnja će biti sigurnija jer ste osigurani zračnim jastucima – uključujući standardne SRS zračne jastuke za vozača i suvozača, prednje SRS bočne zračne jastuke, koji umanjuju udarce u prsa prilikom bočnih sudara, jednako kao i SRS zračne jastuke koji umanjuju udarce u predjelu glave te SRS zračni jastuk namijenjen smanjenju udaraca u noge vozača.

Kočenje u nuždi i ESP

Kada se kočenje naglo primjeni za vrijeme vožnje iznad 55 km/h, svjetla za upozorenje automatski počinju brzo treptati, upozoravajući automobile iza na opasnost:

1. Naglo kočenje iznad 55 km/h
2. Pokazivači smjera počinju automatski brzo treptati
3. Manji pritisak na kočnici isključuje pokazivače smjera

Ukoliko kotači gube trakciju, elektronički program stabilnosti vozila ESP, automatski podešava motor i kočnice kako bi pomogao vozaču održati kontrolu nad vozilom

Vozila su raspoloživa u slijedećim bojama

Paleta boja

SPECIFIKACIJE

SX4 S-Cross

Snaga

95 KW/129 KS
8,2 KW/11 KS
235 NM pri 2000-3000 RPM

Potrošnja

EURO 6
4,60 L / 100 km
105 CO2 / km

Pogon

BENZIN K14D - 4 cilindra
2WD/4WD ALLGRIP AUTO

SX4 S-Cross

Tip: K14D
Broj cilindara: 4
Broj ventila: 16
Radni obujam cm3: 1,373
Provrt x hod mm: 73.0 x 82.0
Stupanj kompresije: 10.9
Ubrizgavanje goriva: Direktno

16''
17''

Multimedija