Kratki pregled

Suzuki Jimny

Šarmantne vanjštine i praktične unutrašnjosti Suzuki Jimny stvoren je za pustolovine. Kompaktna karoserija s istinskim SUV izgledom privlači pozornost, a snažne performanse prilagođene svim terenima i vremenskim uvjetima pozivaju vas na istraživanje. S Jimnyjem vam više ništa ne stoji na putu.
Cijena: 24.087 € (nemetalik) / 24.598 € (metalik).

  • Nitko kao Jimny

Postoje mjesta na svijetu koja samo Jimny može posjetiti. Izgrađen za borbu protiv najtežih vremenskih prilika i terena, Jimny ide tamo gdje se druga vozila boje gaziti. Prihvatite izazove prirode.

 

Nagrade

 

Auto godine
Svjetski gradski auto godine
Marka godine
Pregled
  • INFO
  • DIZAJN
  • TEHNIKA
  • SIGURNOST

Dizajn

Šarmantne vanjštine i praktične unutrašnjosti Suzuki Jimny stvoren je za pustolovine. Kompaktna karoserija s istinskim SUV izgledom privlači pozornost, a snažne performanse prilagođene svim terenima i vremenskim uvjetima pozivaju vas na istraživanje. S Jimnyjem vam više ništa ne stoji na putu.

Tehnika

Osim izvana, Jimny je i ispod haube pravi terenac. Aluminijski čeverocilindarski agregat osigurava mu snagu bez mnogo napora, a za zahtjevne off-road dionice na raspolaganju je istinski pogon na sva četiri kotača. Usprkos snazi, Jimny je ipak ekološko osviješten, recirkulacija ispušnih plinova te njihova smanjena emisija daju doprinos očuvanju okoliša.

Sigurnost

Stabilno upravljanje, snažno kočenje i odlučno ubrzavanje jamče vam laku, ali i vrlo sigurnu vožnju u kojoj važnu ulogu imaju i ABS i ESC sustavi. Uz sigurnosne pojaseve nadograđene sustavima predzatezanja, dostupni su i prednji zračni jastuci za vozača i suvozača.

Spreman za osvajanje

Svaki detalj na Jimnyu pomno je dizajniran. Ikonska okrugla prednja svjetla u LED verziji omogućavaju sigurnu vožnju u blatu, nečistoći ili snijegu.

Kutni rubovi odbojnika povećavaju prostor oko kotača za sigurno penjanje preko prepreka. Njihov oblikovani crni materijal štiti karoseriju od kamenja i ogrebotina.

Jimny je avanturist u svim vremenskim prilikama. Okapni kanal pomaže u sprječavanju kapanja vode s krova, dok okomiti vjetrobran spriječava nakupljanje snijega ili čak jake zrake sunca!

Ponosni nasljednik

Tradiciju valja njegovati. Gotovo 3 milijuna primjeraka Jimnya do sada stvorilo je legendu i prepoznatljivi Jimnyjev izgled. Jednostavna okrugla prednja svjetla i neovisni pokazivači smjera, dizajn ravnih linija s prorezima, prednja rešetka s okomitim otvorima, poklopac motora i stražnja kombinirana svjetla skupljena na stražnjem odbojniku..

Praktična unutrašnjost

U Jimnyju vas malo što može odvratiti od vožnje. Njegova moderna crna unutrašnjost skromna je, ali zgodna, a kontrole su dizajnirane za brzo i jednostavno rukovanje čak i kada nosite rukavice.

Uživajte u užitku jednostavnog, izravnog i razumnog dizajna. Boje su minimalne. Svaki detalj zamišljeno je i atraktivno izrađen kako bi podržao ozbiljne terene.

Bez obzira krećete li se urbanom džunglom ili istražujete utabane staze, Jimny nudi dovoljno prostora i praktičnog prostora za pohranu kako bi udovoljio svim potrebama.

Robusna autentičnost

Od prve generacije, Jimny je uvijek imao čvrstu šasiju koja nudi solidne temelje za ozbiljne terenske performanse. Kruti osovinski ovjes s 3 karike s spiralnom oprugom na prednjoj i stražnjoj strani pomažu Jimnyju da osigura vrhunsko prianjanje na različitim površinama.

Kad prepreka gura jedan kotač prema gore, osovina pritišće drugi kotač prema dolje kako bi povećala kontakt gume s podlogom u grubim uvjetima na cesti. Kut kretanja, kut prijeloma, prilazni kut i razmak od tla su toliki da vam omogućuju svladavanje vrlo strmih padina, oštrih nizbrdica i prepreka bez struganja branika ili podvozja Jimnyja.

AllGrip Pro i moćni 1,5L agregat

Pogon na sve kotače s reduktorom okretaja omogućava da se na vašu zapovijed, Jimny prilagođava svakoj situaciji. Pomaknite ručicu prijenosa u način rada 4L kad se kretanje oteža i postignite maksimalan moment i vuču. ALLGRIP PRO svojim majstorstvom na terenu i izvan ceste zadovoljit će vaš avanturistički duh.

Jimnyev robusni motor od 1,5 l generira snažni okretni moment u širokom rasponu okretaja za snažne terenske performanse. Mali je i lagan, a donosi visoku učinkovitost pri potrošnji goriva.

Kontrole proklizavanja

Brake LSD kontrola proklizavanja: Ako dva kotača dijagonalno jedan od drugog izgube prianjanje dok putujete po skliskim površinama, ova je značajka dizajnirana za automatsko kočenje kliznih kotača i preraspodjelu momenta na druga dva kotača, što Jimnyu omogućuje bijeg iz skliskog područja.

Hill Hold kontrola: Prilikom kretanja prema gore i naprijed kad startate na strmim padinama zadržava vozilo 3 sekunde. Čak i na neravnim padinama koje se razlikuju na desnoj i lijevoj strani, ova značajka pomaže u sprječavanju kotrljanja unatrag, tako da se možete usredotočiti na kontrolu ubrzanja.

Kontrola spuštanja s brda: Na nezgodnim spuštanjima, pritiskom na gumb, sustav je dizajniran za automatsko aktiviranje kočnica i održavanje fiksne brzine, tako da se možete koncentrirati na upravljanje bez korištenja papučice kočnice ili kvačila.

Sustav zračnih jastuka

Sigurnost je prioritet bilo da se putuje kroz divljinu ili putuje do grada. Jimny je opremljen sa 7 zračnih jastuka i zavjesa za bezrižnost u slučaju nezgoda.

Suzukijeva sigurnosna podrška

Je preventivna sigurnosna tehnologija koja pomaže vozaču da izbjegne nesreće i podržava vozača da ima mira tijekom svakodnevne vožnje.

DSBS: Kada se kreće, Jimny koristi dva senzora - monokularnu kameru i laserski senzor - kako bi utvrdio postoji li rizik od sudara s prednjim vozilom ili pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, automobil djeluje na bilo koji od sljedeća tri načina, ovisno o situaciji.

1. Upozorava vozača zvučnim i vizualnim upozorenjem.
2. Pokreće pomoć pri kočenju kako bi povećao silu kočenja ako je rizik od sudara velik, a vozač panično koči.
3. Primjenjuje snažno automatsko kočenje ako se rizik od sudara još više poveća.

Pomoć tijekom vožnje

Automatska duga svjetla: Uživajte u sigurnijoj, opuštajućoj i uljudnijoj noćnoj vožnji s ovom značajkom dizajniranom za automatsko prebacivanje farova između dugih i kratkih svjetala, ovisno o svjetlosnom okruženju i prisutnosti drugih vozila (iznad 40 km/h ili brže s prekidačem prednjih svjetala u automatskom položaju).

Upozorenje o vijugavoj vožnji: Ako vozilo vijuga po cesti, ovaj je sustav dizajniran za izdavanje zvučnih i vizualnih upozorenja kako bi vas na to upozorio.

Upozorenje o prelasku u drugu traku: Jimny vam pomaže da ostanete na putu. Ako nehotice zalutate iz svoje trake tijekom vožnje velikom brzinom, ova je značajka dizajnirana za vibriranje upravljača i izdavanje vizualnog upozorenja za poticanje sigurnije vožnje.

Prepoznavanje prometnih znakova: Ostanite mirni i informirani. Kad sustav prepozna prometne znakove kao što su ograničenje brzine i znakove za prolazak, prikazuje ih na zaslonu brojila kako bi vam pomogao da se sjetite kojim je putokazima automobil prošao.

Vozila su raspoloživa u slijedećim bojama

Paleta boja

SPECIFIKACIJE

Jimny

Snaga

75 KW/102 KS
130 NM pri 4000 RPM

Potrošnja

EURO 6

Pogon

BENZIN K15D - 4 cilindra
2WD/4WD ALLGRIP PRO

Jimny

Tip: K15D
Broj cilindara: 4
Broj ventila: 16
Radni obujam cm3: 1,462
Provrt x hod mm: 74.0 x 85
Stupanj kompresije: 10.0
Najveća snaga kW (KS)/min-1: 75 (102)/6,000
Najveći okretni moment Nm/min-1: 130/4000
Ubrizgavanje goriva: Multipoint

Ukupna dužina: 3,480/3,645 mm

195 / 80R15

Multimedija