Ispis
PDF

Suzuki Splash postao vizualno opakiji

Otprilike četiri godine vrijeme je nakon kojeg proizvođači automobila kreću u osvježavanje svojih automobila. Upravo toliko vremena je čekao Suzuki ne bi li malo začinio izgled svojeg modela Splash.

Maleni Suzukijev automobil monovolumenskih linija zasnovan na Swiftovoj platformi dobio je svježiji izgled, a sitne preinake Japanci su odradili i unutar njegove putničke kabine…

Suzuki Splash maleni je gradski automobil koji su zajedno razvili Suzuki i Opel. Automobil koji se od 2008. godine proizvodi u Mađarskom Esztergom pod Opelovom značkom je poznat kao Agila. Ovaj mališan u prodaji je moguće naći s dva pogonska motora, od kojih je jedan litreni trocilindraš sa 68 KS, a drugi 1.2-litreni četverocilindrični benzinac s 94 konjske snage.

Prve fotografije osvježenog Splasha Suzuki je objavio na svojoj Japanskoj stranici zajedno s datumom njegova dolaska. Pogled na tamo postavljene fotografije otkriva kako je Splash sada dobio novi prednji branik s drugačijom prednjom maskom i drugačijim svjetlima za maglu.

Uz izmjene na prednjem kraju Suzuki je odradi i one straga gdje se sada nalazi novi stražnji branik s lažnim usisnicima za zrak te stražnja svjetla s drugačije posloženim svjetlosnim elementima. Suzuki je izmijenio i antenu audio sustava koja je sada manja i smještena na stražnjem dijelu krova, a ne naprijed kao što je to do sada bio slučaj. Uz izmjene koje su odrađene vani Suzuki je neznatno dotjerao i unutrašnjost automobila koja se sada može pohvaliti novim audio sustavom i novim materijalima.

Prema podacima na japanskoj stranici revidirani Splash na tržištu bi se trebao pojaviti sljedećeg mjeseca, a hoće li onda on doći i u europska zastupništva znati ćemo uskoro.

Autoglobal.hr