Ispis
PDF

Suzuki S Cross - novi crossover na tržištu

Novi Suzuki SX4-segment crossover na tržištu

Serijski model Suzuki S cross-segment crossover imao je svjetsku premijeru na 2013 Geneva International Motor Show-u.

Suzuki C-Cross je nasljednik Suzuki SX4, sa sitnim izmjenama. LED svjetla, preseljena su sa prednjeg branika i sad su implementirana u masku svjetala. Rešetka prednje maske je više nalik na ostale serijske modele Suzukija. Uz novi model ostaje najprepoznatljivija prednost Suzukija, pogon na sva 4 kotača, te jedan od najvećih prtljažnika u klasi. Suzuki očito planira zadržati dobar status na Europskom tržštu!

Suzuki ga naziva evolucijom na Crossover tržištu, automobil sa pogonskom autonomijom na sva 4 kotača i još većom slobodom za vozača.

Nova All Grip pogonska tehnologija ponovno prati želje Suzukijevih vozača. Suzuki kao i uvijek gleda kako kombinirati sigurnost i istodobno udobnost u vožnji sa malom potrošnjom energije. Tako je razvijen All Grip 4WD sustav koji omogućava četiri modula vožnje: Auto, Sport, Snow i Lock. Ovisno o podlozi i uvjetima na cesti, modulima se upravlja preko središnje konzole smještene između vozača i suvozača.

Panoramski krov sve je samo ne običan prozor u vanjski svijet. Po prvi puta u svijetu koristi se krov sa dvostrukim staklom koja oba mogu biti klizna. Efekt je mogućnost otvaranja krova na 560 mm ili čak 1000 mm, što čini Suzukijev panoramski krov naveći u klasi.

S Cross-segment crossover pogonit će dva motora, 1.6 L benzinski i 1.6 L dizelski motor. Odlikuje ih vrlo niska emisija CO2 u ispušnim plinovima, što je prema novom Zakonu o trošarinama izuzetno bitno kod kupnje novih vozila. Također radi se o izrazito štedljivim motorima, pa tako dizelski agregat troši svega 4.3 L na 100 km pri čemu razvija 90 KS.

Prostorni kapacitet novog SX4 Crossovera je fantastičan i jedan je od najvećih u klasi. Čak i sa petero putnika u prtljažnom prostoru ostaje 430 L kapaciteta, a za potrebe prijevoza većeg tereta, moguće je spustiti stražnju klupu, čime se prostor dodatno povećava.